Een simpele soep van tomaat, paprika, gember en knoflook.
Aantal: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Materiaal/apparatuur: Oven, bakplaat, schaal, pan
Ingrediënten
10 tomaten
3 puntpaprika’s
1 rode ui
2 tl gemberpulp (2 tl verse gember)
2 tl knoflookpulp (of 2 tenen knoflook)
1 el bouillonpoeder (groenten)
500 ml water
2 el olijfolie
Bereiding
- Snijd de tomaten, ui en de puntpaprika in grove stukken. Verwijder de zaadlijst van de paprika.
- Meng de tomaten, ui en de puntpaprika met de knoflook en gember. Voeg ook zout en peper toe naar smaak. Plaats op een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Gebruik de grillstand.
- Plaats de bakplaat in de oven en gaar voor 20 minuten.
- Verplaats de groenten van de bakplaat naar een soeppan en voeg 500 ml water toe. Mix tot een glad mengsel met de staafmixer.
- Zeef de soep (indien gewenst) en serveer met wat verse peterselie.
Geef een reactie