Tomaat-paprikasoep

Een simpele soep van tomaat, paprika, gember en knoflook.

Aantal: 3 personen
Bereidingstijd:
40 minuten
Materiaal/apparatuur: Oven, bakplaat, schaal, pan

Ingrediënten

10 tomaten

3 puntpaprika’s

1 rode ui

2 tl gemberpulp (2 tl verse gember)

2 tl knoflookpulp (of 2 tenen knoflook)

1 el bouillonpoeder (groenten)

500 ml water

2 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de tomaten, ui en de puntpaprika in grove stukken. Verwijder de zaadlijst van de paprika.
  2. Meng de tomaten, ui en de puntpaprika met de knoflook en gember. Voeg ook zout en peper toe naar smaak. Plaats op een bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Gebruik de grillstand.
  5. Plaats de bakplaat in de oven en gaar voor 20 minuten.
  6. Verplaats de groenten van de bakplaat naar een soeppan en voeg 500 ml water toe. Mix tot een glad mengsel met de staafmixer.
  7. Zeef de soep (indien gewenst) en serveer met wat verse peterselie.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023-2025 Kevinaandekook.nl - Mail: info@kevinaandekook.nl.