Zelf koop ik graag in grotere hoeveelheden en daarna bedenk ik pas wat ik er mee kan maken. Dat helpt namelijk omdat het voor mij prettig is om deels vooruit te koken of marineren
Ik heb ze gesplitst in een ragout van kip en een kip garam masala.
De kipstukjes heb ik gemengd met garam masala kruiden en zwarte sesam. Iedere masala is anders, maar allemaal herkenbaar aan de fijne kerriesmaak.

Na het bakken van de kip, leg ik de kip apart, en voeg ik kokosmelk (250 ml) om de kiprestjes en de boter mee los te maken. Daarna voeg ik een goede scheut (100 ml) passata toe. Ik roer goed door en pak ondertussen nog een eetlepel garam masala en 2 kefir blaadjes. Beide voeg ik ze toe aan de saus en laat hem inkoken.

Als je ondertussen de rijst kookt, ben je binnen no time klaar met een gerecht. Zelf vind ik het lekker on paprika, champignons of andere groenten door de saus te mengen. Deze kun je eventueel tussendoor nog even opbakken.
Ingrediënten
400 gram kipfilet in blokjes
2 el garam masala kruiden
1 el olijfolie
250 ml kokosmelk
100 ml passata
2 kefirblaadjes
1 el garam masala extra
Bereiding
1. Marineer vooraf de kipfiletblokjes met de olijfolie en garam masala kruiden.
2. Haal de kip uit de braadpan en leg apart.
3. Voeg de kokosmelk en passata toe aan de braadpan en zorg er voor dat de resten kip goed loskomen van de bodem.
4. Voeg de el garam masala toe ende 2 kefirblaadjes.
5. Roer door en kook in tot er 2/3 over blijft. Voeg de kip weer toe en warm rustig door.
6. Serveer met rijst
Geef een reactie