Chocolate chip cookie

Vandaag is het 11 mei. Het is moederdag. Naast het albekende ontbijtje op bed en een cadeautje kun je bij het koffiemoment ook iets verzorgen! Ik kon het niet laten om ook een lekker koekje voor bij de koffie te bakken.

En dan kun je een koekje met chocolade natuurlijk niet overslaan. Ofwel een Chocolate chip cookie. Met een schuin oog naar het boek van Rutger van Den Broek, de Bakatlas heb ik het recept hier en daar aangepast en het koekje gebakken.

Fotografie Kevin Kap

Ingrediënten

120 gram roomboter, op kamertemperatuur

100 gram suiker

100 gram donkere basterdsuiker

1 tl vanillextract

1/4 tl zout

1 ei

130 gram bloem

50 gram havermout

35 gram noten (divers, als ze maar klein zijn gemaakt)

1 tl wijnsteenbakpoeder

100 gram pure chocolade (Lindt), fijngehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
  2. Meng de boter, suiker (licht en donker), vanilleextract, zout, wijnsteenbakpoeder in een mixer. Ik gebruik de K klopper.
  3. Voeg daarna het ei toe en mix nog 2 minuten door.
  4. Voeg daarna de bloem en havermout toe aan het mengsel en pas op het allerlaatst de pure chocolade.
  5. Maak bolletjes van het deeg, leg op een bakpapiertje en druk iets plat. Bak af in 12-15 minuten. Schep eventueel over om goed te laten afkoelen.
Fotografie Kevin Kap

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023-2025 Kevinaandekook.nl - Mail: info@kevinaandekook.nl.