Atjar

Ingelegde groenten (in zuur ingelegd). De atjar die hier wordt omschreven is de Atjar die het meest lijkt op de Atjar Tjanpoer. Nederlanders eten dit graag koud bij een gerecht (net als de ingelegde haring of zoetzure komkommer), naar ik begreep wordt normaliter Atjar Tempoer warm gegeten met het gerecht. Je ziet het ook vaak warm in de Babi Pangang als ‘onderlegger’.

Ik heb getracht het recept zo te maken dat hij lijkt. Na bereiding kun je de atjar 2-3 dagen bewaren.

Fotografie: Kevin Kap

Ingrediënten

70 fijne wortelen (fijn geraspt of gesneden)

70 gram witte kool (fijn geraspt of gesneden)

0,5 tl rode peper gesneden

1 tl kurkuma

1 tl djinten

0,5 tl palmsuiker

4 el rijstazijn / witte wijn azijn

100 ml water

2 tl kristalsuiker

Bereiding

  1. Meng de witte kool, rode peper (gesneden) en de wortel.
  2. Kook ondertussen het water met de azijn, djinten, kurkuma, palmsuiker en kristalsuiker.
  3. Voeg de groentemix toe aan de azijnmix, breng kort aan de kook en laat afkoelen of serveer direct. Het lekkerste is de smaak na een dag.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023-2025 Kevinaandekook.nl - Mail: info@kevinaandekook.nl.