Ingrediënten
2 biologische appels (Elstar)
3 ml citroensap (vers)
8 gram rietsuiker
Bereiding
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken.
- Voeg de appel toe aan een steelpan of aan de precisiecooker .
- Zet de inductieplaat op 5/10 (middelhoog). Of een precisiecooker op 80 graden Celsius.
- Voeg de suiker, citroensap en de kaneel toe aan de steelpan.
- Meng grondig (automatisch in de precisiecooker ) en blij voortdurend roeren.
- Warm 10 minuten door.
- Voeg het appelmengsel toe aan een keukenmixer of gebruik een blender. Begin op de lage stand en laat daarna de snelheid toenemen.
- Laat de appelmoes afkoelen en plaats daarna afgesloten in de koelkast.
Tips
Maak gebruik van een blender met een hoge snelheid voor een gladde moes. Overigens is suiker niet per se nodig. Het zorgt wel voor extra binding. Of wanneer je een zure appel over hebt om deze zoeter te maken.
Geef een reactie